18 czerwca, sobota, godz. 18.00
Kolacja Mistrzów
Restauracja Hotelu Monopol
Hotel Monopol, ul. Heleny Modrzejewskiej 1
Tu nie ma miejsca na fałszywe nuty. Sprawdźcie, jak gotują mistrzowie: Justyna Słupska Kartaczowska (restauracja Acquario), Aizpea Oihaneder (restauracja Xarma), Karol Sankowski (restauracja Marina i Przystań), Rubén Trincado (restauracja Mirador de Ulia), Katarzyna Daniłowicz (restauracja Olszewskiego 128). Na talerzach odnajdziecie połączenie polskich i baskijskich dań. Wartość dodana może mieć smak? I to jaki!
Cena biletu - 150 zł / os.
MENU
Snacks (Adrián Leonelli, BCC)
Zimna przystawka / Cold Starter (Justyna Słupska)
Zimne nóżki, ocet, marynowane kwiatki
Pork jelly, vinegar, marinated flowers
Ciepła przystawka / Warm Starter (Aizpea Oyaneder, Xarma)
Jajko Mollet, kruszonka z buraka, bulion z pieczonej papryki
Mollet’s eggs, crumbs beet and sweetroasted peppers broth
Pierwsze danie / First Main course (Karol Sankowski)
Pierogi: sandacz, węgorz, consomme, poranna rosa, czosnek niedźwiedzi, agrest
Polish dumplings: zander, eel, consomme, morning dew, gooseberry, wood garlic
Drugie danie / Second Main Course, Meat (Rubén Trincado, Mirador de Ulia)
Kaczka confit w różnych odsłonach, osmotyczne jabłko
Duck confit with different nuances, and osmotic apple
Deser / Dessert (Katarzyna Daniłowicz)
Róża, wiśnia, mak, świerk
Rose, cherry, poppy seed, spruce